Konkurranse 2009

Vinn penger til et godt formål

ArTe-konkurransen utfordrer elever fra 13 – 15 år til å samarbeide om prosjekter innen digital kunst (new media art) og åpenhet.

Konkurransen er åpen for ungdom fra hele verden, men er hovedsakelig ment for elever som går på norske skoler. Konkurransebidrag kan leveres inn fra 1. mai til 30. oktober 2009.

Hva er digital kunst?

Med digital kunst menes all kunst som tar i bruk informasjonsteknologi – for eksempel: digitale bilder, film, spill, digitale historier og dikt eller interaktive installasjoner.

åpenhet

Prosjektene kan tilnærme seg temaet åpenhet på forskjellige måter.

Programvare med åpen kildekode (open source)

Man kan utforske muligheter for å lage kunst via programvare med åpen kildekode. Åpen kildekode gjør det mulig å gå inn og endre på programmets kode (det er ikke tilstrekkelig at programvaren kan lastes ned gratis for å betraktes som åpen kildekode ).

Kunst basert på annen åpent tilgjengelig kunst

En annen måte å tilnærme seg temaet på er å bruke andres kunst til å lage egne kunstverk. Man må i så fall benytte seg av kunst som ikke er beskyttet av lisenser eller patenter, men som kan benyttes fritt.

Krav til bidragene

Bidrag til konkurransen kan være helt digitale, slik som musikkfiler eller bilder, eller de kan kombinere teknologi, for eksempel ved å koble sensorer som henter data fra kilder som lyd, bevegelse, klima eller GPS-posisjoner sammen med lys, høytalere, roboter eller annen mekanikk.
Bare fantasien setter grenser!

ArTeNTNU hjemmesiden

Websiden til ArTe, ArTeNTNU.com, inneholder eksempler på digital kunst og programvare med åpen kildekode. På websidens forum kan konkurransedeltakere utveksle erfaringer mens de jobber med sine bidrag, samt kontakte ArTe-eksperter som kan svare på spørsmål knyttet til konkurransen.

Om konkurransen

Konkurransen åpnes 1. mai og avsluttes 30. oktober. Etter at konkurransen er avsluttet vil juryen vurdere konkurransebidragene ut fra tre kriterier:

  1. Prosjektets kunstneriske innhold.
  2. Teknisk kvalitet/innovasjon.
  3. Grad av samarbeid.

Alle premiene gis til humanitære formål valgt av vinnerne. I tillegg vil vinnerne bli omtalt i lokal presse og bli berømmet for både sitt humanitære bidrag og for sitt tekniske og kunstneriske arbeid. Førstepremien er på NOK 20 000, andrepremien er på NOK 7 000 og tredjepremien er på NOK 3 000.

Juryen

Heidi Arnesen Austlid, Friprogsenteret
Cristoforo Camerano, universitetet i Catania, Italia
Torgeir Dingsøyr, Senior IT Researcher Sintef
Anne Marthe Dyvi, kunstner
Haakon Meland Eriksen, ungdomskolelærer
Laura Giarre’, Digital writer and professor, universitetet i Palermo, Italia
Ane Gjennestad, Bouvet
Gisle Hannemyr, universitetet i Oslo
Letizia Jaccheri, NTNU
Bernt M. Johnsen, Sun Microsystem
André Martinsen, Artist/Illustrator
Anne Grete Nordal, TEKNA
Anna Notaro, universitetet i Dundee (UK)
Per A. D. Jynge, forfatter Massiverhino

Innlevering av bidrag

For å være med i konkurransen må man sende e-post til: artentnu@yahoo.com med overskriften: ArTe-konkurransen 2009. E-posten må inneholde deltakernes navn, fødselsdato og navnet på skolen som elevene går på. Det skal også være med en beskrivelse av bidraget og en begrunnelse av de kunstneriske og tekniske valg som gruppen har tatt. Selve bidraget kan legges ved som et vedlegg til e-posten eller aller helst lastes opp på websiden ArTeNTNU.com og/eller på andre sider for publisering av media, slik som youtube.com, flickr.com eller sourceforge.org. Link til bidraget må i så tilfelle være med i e-posten.
Contributions should be submitted under a Creative Common Attribution 3.0 license. Deltagere oppfordres til å bruke OSS verktøy og free data formater men dette er ikke et strengt krav.

Om bidraget består av fysiske komponenter, slik som en installasjon eller en robot, krever vi en digital beskrivelse/gjengivelse.

Alle deltakere oppfordres til å registre seg på ArTeNTNU.com, samt å bidra på websiden med innlegg og kommentarer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: